Početna stranica Portala pravosuđa BiH

Судска полиција
Републике Српске

mail print fav manja slovaveca slova

Потписан Споразум о сарадњи, пружању помоћи и међусобној координацији, између Судске полиције ФБиХ и Судске полиције РС

04.12.2017.

          Судска полиција Републике Српске и Судска полиција Федерације Босне и Херцеговине су дана 01.12.2017.године у Бањој Луци потписале Споразум о сарадњи, пружању помоћи и међусобној координацији.

          Споразум су у име наведених институција потписали гђа. Весна Антонић, предсједница Врховног суда Републике Српске и гос. Милорад Новковић, предсједник Врховног суда Федерације Босне и Херцеговине, а поред наведених потписивању споразума су присуствовали гос. Жељко Драгојевић, директор Судске полиције Републике Српске и гос. Џенад Грошо, замјеник главног заповједника Судске полиције Федерације Босне и Херцеговине.

          Циљ потписаног споразума је да се утврди начин оперативне сарадње и пружања помоћи између потписника споразума који ће се проводити у границама овлашћења проистеклих из позитивних законских прописа.

          Између осталог, потписници споразума се обавезују да ће по наредбама судова или тужилаштава, а које се односе на довођење, спровођење осумњиченог, оптуженог, свједока или вјештака са адресе становања или казнено поправне установе, поступити мјесно надлежна организациона јединица Судске полиције, без обзира који суд  је издао наредбу.

          Такође, споразумом су додатно прецизирана питања сарадње везано за извршење наредби правосудних институција које се односе на пружање мјера заштите свједока у односу на свједоке третиране Законом о заштити свједока у кривичном поступку у Републици Српској или Законом о заштити свједока под пријетњом и угрожених свједока у Федерацији Босне и Херцеговине.

           Споразумом је утврђено да ентитетске Судске полиције могу самостално или у организацији са другим надлежним тијелима Босне и Херцеговине, ентитета или међународним организацијама организовати едукације и обуке службеника Судске полиције, те сарађивати и у свим другим областима које ће допринијети унапређењу организације и резултата рада како институција Судске полиције, такође и правосуђа у цијелини.

           На крају треба нагласити да је ово један од корака за додатно унапређење и до сада добре сарадње која је од самог оснивања ових ентитетских институција била на завидном нивоу.


Вијест је изворно написана на језику: Српском (ћирилица)

Повратак на врх

Пратеће фотографије

 

 

 

Обиљежено 15 година рада Судске полиције Републике Српске

07.12.2018.

 

              Дана 03.12.2018. године Судска полиција Републике Српске је свечано обиљежила 3. децембар Дан Судске полиције Републике Српске, као и 15 година рада Судске полиције.

             Поводом Дана Судске полиције Републике Српске у просторијама Врховног суда Републике Српске уприличене су пригодне манифестације, на којима су се позваним обратили предсједница Врховног суда Републике Српске Весна Антонић и директор Судске полиције Жељко Драгојевић, који су се осврнули на историјат и развојни пут Судске полиције Републике Српске. На свечаности су додијељене плакете награђеним службеницима Судске полиције: Данку Боровчанину, Дејану Чучку, Драгану Пепиновићу, Миленку Јанковићу, Драгану Брестовцу, Станоји Колунији, Снежани Кржић, Миленку Мотика и Далибору Башићу, као и рјешење о  ванредном унапређењу инспектора Судске полиције Мирослава Суботића у чин главног инспектора Судске полиције.

            Свечаност поводом Дана Судске полиције завршена је свечаним ручком, који је одржан у ресторану Стара Ада, којем су поред менаџмента Судске полиције и бројних службеника Судске полиције присуствовали гости и званице из правосудних и полицијских агенција.

 


Вијест је изворно написана на језику: Српском (ћирилица)

Повратак на врх

 

Полагање стручног испита за службеника Судске полиције

05.02.2018.

Дана 31.01.2018.године у просторијама Врховног суда Републике Српске одржано је полагање стручног испита за седам приправника у Судској полицији Републике Српске са завршеном средњом стручном спремом.

Сви кандидати су успјешно положили стручни испит, након чега је уприличена свечана додјела увјерења о положеном стручном испиту.

Поред додјеле увјерења о положеном стручном испиту, уручена су и рјешења о пријему у радни однос у Судску полицију Републике Српске на неодређено вријеме, почев од 01.02.2018.године на послове и задатке судског полицајца и то за четири радника у Окружни центар Судске полиције Приједор и три радника у Окружни центар Судске полиције Бања Лука.

Поред приправника на свечаној додјели увјерења и рјешења присуствовали су предсједница Врховног суда, директор Судске полиције, предсједник Комисије за полагање стручног испита и начелници  окружних центара Судске полиције Бања Лука и Приједор.


Вијест је изворно написана на језику: Српском (ћирилица)

Повратак на врх

 

Свечано обиљежен 3.децембар Дан Судске полиције Републике Српске

04.12.2017.

Судска полиција Републике Српске је свечано обиљежила 3.децембар Дан Судске полиције Републике Српске пригодним манифестацијама која су одржана дана 01.12.2017.године.

 

           У Управи за полицијску обуку МУП-а Републике Српске свечано су уручена увјерења о завршеној основној обуци приправника у Судској полицији, коју је успјешно завршило 8 приправника.

 

           Уручењу увјерења присуствовали су предсједница Врховног суда, директор Судске полиције, те представници Управе за полицијску обуку.

 

           Свечани Колегијум поводом Дана Судске полиције одржан је у Врховном суду Републике Српске гдје су уз пригодан говор директора Судске полиције и предсједнице Врховног суда додијељене плакете службеницима Судске полиције: Саши Будиши, Славку Вуковићу, Мили Савићу, Александру Цвијановићу, Горану Вићановићу, Данијели Весић-Шакота, Предрагу Лемезу и Драшку Стојнићу, за посебне резултате и допринос раду Судске полиције.

 

           На свечаности су презентоване нове свечане и радне униформе Судске полиције.

 

          Свечаност поводом Дана Судске полиције завршена је свечаним ручком, који је одржан у ресторану Врбас и на истом су поред менаџмента Судске полиције присуствовали министар унутрашњих послова Републике Српске, предсједник Врховног суда ФБиХ, помоћник министра правде Републике Српске, директор полиције Републике Српске, замјеник главног заповједника Судске полиције ФБиХ, директор КПЗ-а Бања Лука, начелник ПУ Бања Лука, те друге званице и гости.


Вијест је изворно написана на језику: Српском (ћирилица)

Повратак на врх

 

Почетак обуке приправника Судске полиције Републике Српске

08.11.2017.

          У Управи за полицијску обуку МУП-а Републике Српске свечано је отпочела основна обука за 8 приправника у Судској полицији Републике Српске.

 

          Основна обука биће изведена у складу са Наставним планом и програмом „основне обуке приправника са средњом стручном спремом у Судској полицији Републике Српске“ и трајаће 120 наставних часова, од којих ће 96 бити изведено у Управи за полицијску обуку, а 24 наставна часа у Управи Судске полиције.

 

          Почетку обуке приправника присуствовали су директор Судске полиције Републике Српске, начелници окружних центара Судске полиције Бања Лука и Приједор, те представници Управе за полицијску обуку МУП-а Републике Српске.

 

          Завршетак обуке планиран је за дан 01.12.2017.године, када ће полазницима обуке бити додјељена увјерења-сертификати о успјешно завршеној обуци.


Вијест је изворно написана на језику: Српском (ћирилица)

Повратак на врх

 

Потписан Уговор о школовању припадника Судске полиције у МУП-у Републике Српске

25.10.2017.

Предсједница Врховног суда Републике Српске Весна Антонић и министар унутрашњих  послова Републике Српске Драган Лукач данас су у Бањалуци потписали Уговор о основној обуци за припаднике Судске полиције Републике Српске. Уговором је дефинисано да ће се обука реализовати у оквиру 120 часова, почевши од 06. новембра, а у складу са планом и програмом Основне обуке приправника са средњом стручном спремом у Судској полицији Републике Српске. Основну обуку осам приправника са средњом стручном спремом у Судској полицији Републике Српске ће изводити наставни кадар Управе за полицијску обуку.


Вијест је изворно написана на језику: Српском (ћирилица)

Повратак на врх