Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Visoko sudsko i tužilačko vijeće
Bosne i Hercegovine

Uspješna saradnja za sigurniji ambijent u pravosuđu

19.04.2019.

Opremljena i osposobljena sudska policija omogućava stvaranje sigurnijeg ambijenta za rad pravosudnih organa u BiH. Evropska unija kontinuirano podržava sektor pravosuđa u BiH kroz mnogobrojne projekte.

Radna grupa za sigurnost pravosudnih institucija i nosilaca pravosudnih funkcija u BiH, od 2011. godine kontinuirano radi i prati stanje sigurnosti pravosudnih institucija i nosilaca pravosudnih funkcija.

Na sastanku koji je održan u Banja Luci, 16. aprila 2019. godine članovi Radne grupe su aktivno radili na planiranju potreba i aktivnosti koje se realizuju u okviru projekta “Izgradnja efikasnog pravosuđa u službi građana” koji finansira Evropska unija. Zahvaljujući projektima koje realizuje Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH, uz finansijsku podršku Evropske unije, sudske policije u BiH su značajno pomognute kroz nabavku vozila, uređaja i opreme čija upotreba u obavljanju svakodnevnih zadaka doprinosi unapređenju efikasnosti i profesionalnosti u radu pravosudnih institucija i nositelja pravosudnih funkcija.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

DSC02483.JPG

DSC02481.JPG

DSC02482.JPG